Minimum Cart Value is INR 500 & Delivery Time is 12 Days

Minimum Cart Value is INR 500 & Delivery Time is 12 Days

Shërbimet e Shëndetit Mendor për Komunitetin e Zi

Shërbimet e Shëndetit Mendor për Komunitetin e Zi

Kohët e fundit, Shtetet e Bashkuara kanë përjetuar kryengritje kundër racizmit dhe brutalitetit të policisë që nuk shihen që nga lëvizja për të drejtat civile. Përballë paragjykimeve racore, stigmës dhe pabarazive të shëndetit mendor, njerëzit e zinj kanë kaluar vite duke u përpjekur të përpunojnë dhunën dhe racizmin që vijnë me të jetuarit në Shtetet e Bashkuara. Por ata kurrë nuk janë dashur ta bëjnë atë gjatë një pandemie që synon në mënyrë disproporcionale jetën e zezë, shëndetin dhe komunitetet.

Nga dhuna e policisë në stigmën e shëndetit mendor, përvojat e njerëzve me ngjyra marrin një numër të konsiderueshëm të shëndetit mendor. Sipas Shoqatës Psikologjike Amerikane, racizmi është një formë e traumës. Trauma racore mund të çojë në simptoma të çrregullimit të stresit post-traumatik (PTSD) dhe shqetësime serioze psikologjike.

Si rezultat i këtyre përvojave traumatike, Zyra e Shërbimeve Njerëzore e Shëndetit të Minoriteteve raporton se amerikanët e zinj përballen me norma më të larta të sëmundjes mendore sesa njerëzit e bardhë. Gjithashtu, afrikano -amerikanët mund të pësojnë forma më të rënda të kushteve të shëndetit mendor për shkak të nevojave të paplotësuara të shëndetit mendor dhe mungesës së qasjes në kujdesin e shëndetit mendor, sipas Aleancës Kombëtare për Sëmundjen Mendore.

Jeta e Zezë ka rëndësi. Shëndeti mendor i zi ka rëndësi gjithashtu.

Në vitet e fundit, qasja e shtuar e njerëzve të Zi në burimet e shëndetit mendor ka ndihmuar në luftimin e mungesës historike të kompetencës kulturore dhe stigmës së shëndetit mendor në komunitetin afrikano -amerikan. Nëse po përpiqeni të përballoni ngjarjet e fundit, ka solidaritet dhe mbështetje atje. Këtu është një listë e burimeve të shëndetit mendor nëse po kërkoni mbështetje për të ndihmuar në përpunimin dhe vërtetimin e përvojës tuaj.

Terapia për vajzat e zeza

Terapia për vajzat e zeza është një komunitet në internet i përkushtuar për të inkurajuar mirëqenien mendore për gratë e zeza dhe vajzat e zeza. Terapia për vajzat e zeza gjithashtu ofron një mjet referimi për të ndihmuar përdoruesit të gjejnë shërbime të shëndetit mendor.

Fondacioni Loveland

Fondacioni Loveland synon të bëjë shërbimet e shëndetit mendor më të arritshëm për gratë dhe vajzat e zeza përmes fondit të terapisë, i cili ofron ndihmë financiare për gratë dhe vajzat e zeza në të gjithë Shtetet e Bashkuara. Ushqimi i saj në Instagram përmban një kombinim të këshillave të vetë-kujdesit dhe postimeve që nxjerrin në pah ekspertët e shëndetit mendor në komunitetin e zi.

Fondacioni Boris Lawrence Henson

Në vitin 2018, aktorja Taraji P. Henson themeloi Fondacionin Boris Lawrence Henson për të nderuar babanë e saj, një veteran i luftës që u përball me luftërat psikologjike që rrjedhin nga trauma e kohës së luftës. Fondacioni synon të rrisë qasjen në shërbimet e shëndetit mendor, të rrisë ndërgjegjësimin e shëndetit mendor dhe të nxjerrë në pah ndikimin e kushteve të shëndetit mendor në komunitetet e zeza. Fondacioni gjithashtu ofron një drejtori të terapistëve me kompetencë kulturore dhe burimeve të shëndetit të ndjeshëm ndaj kulturës.

sista afya

sista Afya, një organizatë me bazë në Chicikago, ofron burime të shëndetit mendor për gratë dhe vajzat e zeza. Sista Afya lidh gratë e zeza me terapistët e përballueshëm, të arritshëm dhe me kompetencë kulturore dhe punëtori të vazhdueshme të shëndetit mendor. Ajo gjithashtu ofron një program të bazuar në Illinois për gratë e zeza, i cili ofron dy seanca terapie falas dhe pranim falas në grupe mbështetëse mujore për gratë që kualifikohen financiarisht.

burrat e zinj shërohen

Burrat e Zi shërojnë ofrojnë trajtim të shëndetit mendor, psikologji dhe shërbime mbështetëse për burrat me ngjyra. Duke siguruar qasje falas në shërbimet e shëndetit mendor, burrat e zinj shërohen inkurajon burrat e zinj të ndajnë përvojat e stigmës, paragjykimeve racore dhe çështjeve të shëndetit mendor me burra të tjerë të zinj për të ndihmuar në krijimin e hapësirave të sigurta.

Queer Kombëtar dhe Terapistët Trans të Rrjetit të Ngjyrave

u përqëndrua në përvojat e Queer dhe Trans POC, terapistët kombëtarë dhe ndër -terapistët e rrjetit të ngjyrave riimaginat shërbime konvencionale të shëndetit mendor për të adresuar sfidat unike të shëndetit mendor të komuniteteve të ngjyrave të çuditshme dhe trans.

Megjithëse shumë nga burimet e tyre janë të drejtuara drejt profesionistëve të shëndetit mendor, rrjeti ofron një direktori të terapistëve QTPOC me kompetencë kulturore dhe ndihmë financiare plotësuese për POC duke luftuar me pyetje rreth identitetit gjinor dhe orientimit seksual.

Melanina dhe shëndeti mendor

Melanin dhe shëndeti mendor është një rrjet që lidh komunitetet e pakicave – konkretisht Latinx dhe njerëzit e Zi – me shërbimet e shëndetit mendor. Rrjeti siguron një drejtori të terapistëve me kompetencë kulturore. Ajo përmban podcast ndërmjet seancave, i cili përfshin biseda të sinqerta për shëndetin mendor, traumën racore dhe këshilla për kujdesin për veten nga "dy çunat kafe që ndryshojnë fytyrën e terapisë në të dy anët e shtratit". Ushqimi i tyre në mediat sociale siguron frymëzim, burime dhe këshilla për kujdesin e vetvetes për të ndihmuar në përballimin e COVID-19.

Klubi i Ethel

Ethel’s Club, një organizatë globale me qendër në New York City, ofron një hapësirë të sigurt në internet për të rinjtë nga komunitetet me ngjyra "për t’u shëruar, për t’u frymëzuar dhe për të lulëzuar." Ethel’s Club ofron seanca dixhitale Wellness, klasa dhe video me transmetim të drejtpërdrejtë, dhe një rrjet global anëtarësh të POC.

Grupi i terapisë i NYC

Grupi i terapisë i NYC përmban një sistem të shëndetit mendor të profesionistëve të kujdesit shëndetësor, psikologëve dhe terapistëve afrikano-amerikanë që ofrojnë shërbime mbështetëse.

Sipas grupit të terapisë së NYC, duke punuar me një terapist i cili kupton nevojat tuaja të shëndetit mendor mund të ndikojë ndjeshëm në suksesin e trajtimit të shëndetit tuaj mendor. Grupi i terapisë i NYC ndihmon POC duke luftuar për të përballuar kushtet e shëndetit mendor, problemet e shëndetit mendor dhe emocionet dërrmuese, i gjejnë profesionistë të shëndetit mendor të kompetencës kulturore për të siguruar që nevojat e tyre të shëndetit mendor janë përmbushur.

Më në fund, disa gjëra për tu mbajtur në mend ndërsa kërkojnë mbështetje të shëndetit mendor.

Ndërsa gjetja e kujdesit për shëndetin mendor mund të jetë i vështirë – dhe bërja e tij si një person i zi mund të jetë edhe më i vështirë – është thelbësore të mbash në mend se ia vlen. Me këtë tha, këtu janë disa gjëra për tu mbajtur në mend gjatë kërkimit tuaj për mbështetje të shëndetit mendor:

  • Formimi i një marrëdhënieje pozitive terapeutike me profesionistin tuaj të shëndetit mendor është thelbësore për suksesin e trajtimit të shëndetit tuaj mendor. Megjithatë, mund të duhet një kohë për të gjetur një terapist https://harmoniqhealth.com/ me të cilin ndjeheni rehat. Shpresojmë, disa nga burimet në këtë post mund t’ju ndihmojnë të gjeni kujdesin që ju nevojitet. Sidoqoftë, nëse po mendoni të dëmtoni veten, arrini në Lifeline Kombëtare të Parandalimit të Vetëvrasjeve (800-273-8255) ose Linjën e Tekstit të Krizave (Teksti Shtëpi në 741741) për mbështetje të menjëhershme të shëndetit mendor.
  • Shumë profesionistë të shëndetit mendor ofrojnë terapi në shkallë rrëshqitëse, kështu që nëse keni gjetur një ofrues të praktikës private të kujdesit shëndetësor me të cilin ndjeheni rehat, por nuk është i mbuluar nga sigurimi juaj shëndetësor, pyesni për terapinë e shkallës së rrëshqitjes. Këtu janë disa këshilla për ta bërë terapinë më të përballueshme.
  • Teletherapia mund të ndjehet e vështirë, veçanërisht nëse jeni mësuar me seanca personale. Marrja e kohës për të shkruar gjëra që dëshironi të diskutoni në seancën tuaj të terapisë mund t’ju ndihmojë të lundroni kalimin në terapi online. Këtu janë disa këshilla për t’ju ndihmuar të shfrytëzoni sa më shumë nga teletherapia.

Edhe nëse jeni mësuar me terapi, pasojat shkatërruese të COVID-19 dhe brutaliteti i policisë midis komuniteteve të zeza mund ta bëjnë atë të ndjehet sikur terapia nuk po funksionon. Nëse jeni diagnostikuar me një çrregullim mendor para-ekzistues, mund të jeni veçanërisht të prekshëm nga stresi i thellë i ngjarjeve të fundit. Në fund të fundit, kërkimi i ndihmës profesionale mund t’ju ndihmojë të filloni procesin e shërimit dhe të përballeni me ndjenjat dërrmuese.