Minimum Cart Value is INR 500 & Delivery Time is 12 Days

Minimum Cart Value is INR 500 & Delivery Time is 12 Days

vencexta za AML

vencexta za AML

Pregled

venclexta (venetcoklax) je lijek za namijenjena recepta. Odobreno ga je administracija hrane i droge (FDA) za liječenje novo dijagnosticirane akutne mijeloidne leukemije (AML) u određenim odraslima. AML je vrsta raka koji utječe na vaše krvne ćelije.

venclexta je vrsta ciljane terapije za AML. Djeluje ciljanjem i blokiranjem djelovanja određenog proteina unutar leukemijskih ćelija.

Ovdje su osnove o Venclexta:

 • Aktivni sastojak: Venetoclax
 • klasa droge: BCL-2 inhibitor
 • Obrazac: oralni tablet
 • Dostupan kao generički: ne

Nastavite čitati za više informacija o Venclexta i njegovoj upotrebi u liječenju AML-a. Na ovaj članak možete pogledati i sveobuhvatan pogled na vencexta i njegovu drugu upotrebu.

Koliko

dobro pogoršava kliničke studije su pokazale da je klinička ispitivanja pokazala da je Venclexta efikasan tretman za novo dijagnosticirana akutna mijeloidna leukemija (AML) u određenim odraslim osobama. (Možete pročitati više o rezultatima kliničkog ispitivanja Vencexta na web mjestu proizvođača.)

Ako ste nedavno dijagnosticirani AML, zajedničko je imati mnogo pitanja o tome koliko dobro u tome funkcionira u pogledu dobrog pitanja. Oni mogu uključivati: “Može li venclexta Cure Aml?” Možete se zapitati i koliko dugo droge koje se koriste sa VENCLEXTA rade za AML.

U mnogim je slučajevima moguće da Venclexta može omogućiti vašem AML-u da pređe u potpunu remisiju nakon početnog liječenja. (Kompletna remisija je kada su nestali znakovi i simptomi AML-a.) Ali to ne znači da ste izlečeni. Izliječenje je kada nakon prijema liječenja nema tragova raka, a rak se neće vratiti. AML možda ne može u potpunosti odlaziti, a može se ponovo poslati (vratiti se nakon perioda remisije).

Verclexta koristi se s lijekovima za hemoterapiju, posebno ili:

 • Azacitidin (Onureg, Vidaza) ili

Koliko dugo ovi lijekovi su efikasni za lečenje leukemije (kao što je za AML) može varirati. Sve dok vaš tretman radi efikasno i sigurno za vas, vaš ljekar može preporučiti da pohađaju ove droge dugoročno.

Korištenje Vencexta

Vencexta odobrava administracija hrane i lijekova (FDA) za liječenje novo dijagnosticirane akutne miloidne leukemije (AML). Lijek je odobren za upotrebu kod odraslih u dobi od 75 godina ili starije i kod odraslih koji ne mogu dobiti standardnu hemoterapiju.

venclexta dolazi kao oralne tablete.

Doziranje

Za liječenje AML-a, vaše vencexta doze će se vjerovatno povećati u prva 3 do 4 dana liječenja. Doziranje koje ćete i dalje voditi ovisit će o tome koji lijek * Vaš ljekar propisuje s vencexextom.

Evo tipičnog rasporeda doziranja za Vencexta za AML:

 • 1. dan (mg)
 • dan 2: 200 mg
 • Dan 3: 400 mg
 • 4. dan i uključen sa azacijacijom ili odlukom: 400 mg
 • 4. dan: 600 mg

Nastavite uzimati svakodnevnu dozu vencexta sve dok vaš ljekar preporučuje.

Napomena: Pored liječenja AML-a, Venklexta ima druge koristi. Imajte na umu da se doziranje lijeka može razlikovati za ove druge namjene. Da biste saznali više, razgovarajte sa lekarom.

* Verclexta se koristi sa bilo azacitetidom (Onureg, Vidaza), decitabin (dacogen), ili cytarabine. To su lekovi hemoterapije.

Kako koristiti

Trebate gutati vencexta tablete cjelinom uz piće vode. Obavezno odnesite svoju dnevnu dozu obrokom.

Koliko često za upotrebu

Verovatno ćete uvesti venclexta jednom dnevno. Ne postoji najbolje doba dana da se drogirate, ali budite sigurni da unesite Venklextu u isto https://harmoniqhealth.com/ba/ vrijeme svakog dana.

venclexta je namijenjena dugoročnoj upotrebi.

AML je objasnio

akutna mijeloidna leukemija (AML) je vrsta raka. Utječe na mijeloidne ćelije koje se nalaze u vašoj koštanoj srži (tkivo unutar kosti koje čine krvne ćelije).

Rak se naziva “akutnim”, jer je brzo raste. Ako AML ne tretira odmah, može brzo napredovati (pogoršati).

sa AML-om, mijeloidne ćelije razvijaju se nenormalno u leukemijske ćelije. Ove leukemijske ćelije ispunjavaju vašu koštanu srž. Kao rezultat toga, na raspolaganju je manje prostora za vašu koštanu srž za proizvodnju zdravih krvnih zrnaca. To povećava rizik od ozbiljnih infekcije i krvarenja.

Simptomi AML-a

Simptomi AML-a događaju se kada vaše tijelo ne može pravilno napraviti zdrave krvne ćelije. Ove ćelije uključuju crvene krvne ćelije, bijele krvne ćelije i trombocine.

Crvena krvna zrnca nose kisik po cijelom tijelu. Bijele krvne ćelije brane vaše tijelo iz mikroba (poput bakterija ili virusa) koje mogu izazvati infekciju. Trompisuti (koji se također nazivaju i trombociti) skupite zajedno kada postoji povreda koja će vam pomoći da spriječite da vaše tijelo izgubi previše krvi.

Bez dovoljno zdravih krvnih zrnaca, zajednički simptomi AML-a mogu uključivati:

 • osjećati se umor
 • modrice lako ili krvarenje više nego inače >

Who je vencexta propisan za

vencexta za liječenje novo dijagnosticiranog AML-a kod odraslih koji:

 • su u dobi od 75 godina i stariji ili / li
 • ne mogu uzimati ili tolerirati standardna hemoterapija

vencexta koristi se sa Azacitetidom (Onureg, Vidaza), decitabinom (dacogen), ili cytarabine. To su lekovi hemoterapije.

Kako se vencexta tretira AML

vencexta za liječenje novo dijagnosticirane akutne mijeloidne leukemije (AML) u određenim odraslim osobama. Koristi se sa određenim lijekovima za hemoterapiju za liječenje ove vrste raka. (Za detalje pogledajte “Ko je Venclexta propisan za” desno iznad.)

WHINE VENCLEXTA radi

vencexta vrsta ciljane terapije karcinom zvanom inhibitorom BCL-2. (“BCL-2” se odnosi na b ćelijsku limfu-2.) Vencexta radi ciljanjem i blokiranjem akcije specifičnog proteina unutar leukemijskih ćelija zvanih BCL-2.

BCL-2 pomaže urediti koliko dugo žive pojedinačne ćelije. Kancerozne aml ćelije sadrže visoku razinu ovog proteina. BCL-2 zadržava leukemijske ćelije koje žive duže nego što bi trebale. Mislio je i da BCL-2 otežava tretiraju aml ćelije sa hemoterapijom.

VENCLEXTA radi pričvršćivanjem na BCL-2, sprečavajući ga da radi. To uzrokuje da ćelije leukemije umrijeti.

VENCLEXTA nuspojave

Upotreba vencexta za akutnu mijeloidnu leukemiju (AML) * Može izazvati nuspojave koji su blagi ili ozbiljni. Na liste u nastavku uključuju neke od glavnih nuspojava koje su prijavljene u ljudima koji uzimaju venclexta.

Za informacije o drugim potencijalnim nuspojavama lijeka, razgovarajte sa ljekarom ili ljekarnikom. Možete vidjeti i ovaj članak ili se uputiti na Vodič za lijekove VENCLEXTA.

Napomena: Nakon primjene hrane i lijekova (FDA) odobrava lijek, prati nuspojave lijeka. Ako razvijete nuspojavu dok uzimate venclexta i želite obavijestiti FDA, posjetiti Medwatch.

* venclexta je odobren i za liječenje drugih uvjeta. Važno je napomenuti da se nuspojave iz Venclexte mogu razlikovati, ovisno o stanju koje se koristi za liječenje.

blaga nuspojave

Kao i drugi lijekovi, vencexta može izazvati blage nuspojave. Ove nuspojave vencexte mogu biti privremeni, u trajanju od nekoliko dana ili sedmica. Ali ako traju duže, ili ako im smetaju ili postanu jaki, važno je razgovarati s liječnikom ili ljekarnikom.

Common Blage nuspojave vencexta za AML uključuju:

 • mučnina ili povraćanje
 • Edem (nakupljanje tečnosti koja uzrokuje oticanje nogu, nogu, rukama ili ruku)
 • trbuh (trbuh) bol
 • bol u vašim mišićima, zglobovima ili kostima
 • Vrtoglavica
 • kašalj
 • sore grlo
 • osip

Ozbiljne nuspojave

Ozbiljne nuspojave mogući su sa tretmanom Vencexta. Nazovite svog ljekara odmah ako razvijete ozbiljne nuspojave dok uzimate venclexta. Ako se nuspojave čine opasnim životom ili mislite da imate hitnu pomoć, odmah pozovite 911 ili svoj lokalni hitni broj.

Ozbiljno, ali manje uobičajene nuspojave vencexta mogu uključivati:

 • ozbiljne krvne poremećaje, poput neutropenije (nisko bijeli krvni zbroji) ), ili trombocitopenija (niska talet)
 • sindrom tumora liza (stanje u kojem ćelije raka oslobađa štetne hemikalije u vašu krv)
 • ili sepsis (krvna infekcija)
 • alergijska reakcija *

* alergijska reakcija moguća je nakon uzimanja venclexta. Međutim, ova nuspojava nije prijavljena u kliničkim studijama.

Prije upotrebe VENCLEXTA

Prije nego što pokrenete tretman Venklexta, postoje neke važne informacije koje treba imati na umu. Lijek ne može biti sigurna opcija za vas ako imate određene medicinske uvjete ili druge faktore koji utječu na vaše zdravlje. Neke od njih spominju se u nastavku.

Ako su vam neki od sljedećih zdravstvenih stanja ili drugi zdravstveni faktori relevantni, razgovarajte sa ljekarom prije uzimanja VENCLEXTA:

 • Ako trenutno imate infekciju
 • Ako imate historiju problema s bubrezima ili jetre
 • Ako imate visoku razinu krvi fosfora, kalijuma ili mokraćne kiseline
 • Ako ste trudni ili razmišljate da postanete trudnoća
 • Ako dojite ili razmišljate o dojenju
 • Ili bilo koji od svojih sastojaka

Trošak vencexta

Koliko se troškova vencestira zasniva na nekoliko faktora. Oni mogu uključivati vaš propisani režim liječenja, plan osiguranja koji imate, ljekarni koju koristite i svoju lokaciju. Za procjene koliko košta vencexta, pogledajte Wellrx.com.

venclexta je lijek za poruke. Trenutno nije dostupan u općim obrascu. Droga robne marke obično koštaju više od generike.

Sljedeći koraci

Sada kada ste pročitali o Venclexta za akutnu mijeloidnu leukemiju (AML), možda ćete i dalje imati nekoliko pitanja. Razgovarajte s liječnikom ili ljekarnikom, koji vam može savjetovati o tome da li je Venclexta mogla biti u pravu za vas.

Ovdje su neke druge korisne reference:

 • Više detalja. Za detalje o drugim aspektima Venklexte pogledajte ovaj članak.
 • Upoređivanje droga. Da biste saznali kako Venclexta uspoređuje sa Daurismom, pogledajte ovaj odjeljak.
 • Informacije o leukemiji. Za više informacija o Leukemiji potražite u našoj središte raka, kao i ovaj popis likemijskih proizvoda.

Izjava o odricanju odgovornosti: Medicinske vijesti danas su se potrudila da se sva informacija bude činjenično tačna, sveobuhvatna i ažurirana. Međutim, ovaj se članak ne smije koristiti kao zamjena za znanje i stručnost licenciranog zdravstvenog radnika. Uvijek biste se trebali obratiti svom ljekaru ili drugom zdravstvenom radniku prije nego što pohađate bilo kakav lijek. Informacije o lijekovima sadržane su podložne promjenama i nije namijenjeno pokrivanju svih mogućih upotreba, uputa, mjere opreza, upozorenja, interakcije lijekova, alergijske reakcije ili štetne efekte. Nepostojanje upozorenja ili drugih informacija za određeni lijek ne ukazuje na to da je kombinacija lijeka ili droge sigurna, efikasna ili primjerena za sve pacijente ili sve specifične upotrebe.

 • rak / onkologija
 • pharmacy / farmaceut

Contents